Гіпертонія, підвищений артеріальний тиск, головний біль — що робити, якщо в результаті загрожує інсульт/інфаркт?

депрессия, фобии, медицинский центр, гипертония, повышенное артериальное давление, головная боль, инсульт, инфаркт

Багато неврологічних відхилень не завжди означають, що у Вашому організмі розвивається серйозна патологія. Часто симптоматика досить загальна для різних хвороб, але не потрібно піддавати себе зайвому психологічному та емоційному дискомфорту. Депресія та фобії дійсно здатні призвести до серйозних порушень, тому краще зверніться у надійний медичний центр, пройдіть обстеження та запишіться на консультацію до досвідченого фахівця. Адже у багатьох громадян середнього та літнього віку спостерігається гіпертонія, підвищений артеріальний тиск, головний біль — що робити в такій ситуації, якщо загрожує інсульт чи інфаркт? Що можна зробити самотужки поки пацієнт проходить обстеження та діагностичні заходи?

Підкреслимо, що люди з особливими потребами, що досягли поважних років, часто переживають стан, коли загрожує криза, загострення, а після небезпечного для життя нападу знадобиться реабілітація після інсульту/інфаркту. Як уникнути небезпечної ситуації? У чому часто полягає доступна всім профілактика?

Гіпертонія іноді відступає, якщо почати правильно харчуватися

  • Фахівці з усією основою вважають, що неправильна харчова поведінка викликає погіршення у роботі нирок. Але страждають не лише нирки.
  • Зазнають негативного впливу різні органи: серцевий м’яз (міокард), артерії, вся ендокринна система. В результаті виникає ймовірність того, що за інших додаткових факторів відбувається інфаркт міокарда, серцева недостатність, інсульт.
  • Вищеописаному патогенному руйнуванню перешкоджає збалансований раціон, який мінімізує сіль, цукор, жирне м’ясо та молочну продукцію (сир, у тому числі), а також виключає алкогольні напої, що містять етанол (етиловий спирт).
  • Перевагу потрібно віддавати цільнозерновому хлібу, овочам, фруктам, горіхам, бобовим культурам, корисним крупам та оливковій олії.

Додамо, що гіпертонія, гіпотонія та артеріальна гіпертензія відступають, якщо насамперед не курити, займатися фізкультурою та гімнастикою. Дуже показані різноманітний масаж та фізіотерапія. Щоб бути здоровим, необхідно назавжди відмовитися від постійного лежання на дивані та малорухливого способу життя.

Дієта та правильний розпорядок стабілізують артеріальний тиск

  • Деякі дієтологи радять практично необмежено вживати зелень, фрукти та овочі, але це не все. Особливо допоможуть знизити тиск натуральні продукти з високим вмістом калію — томати, чорнослив, авокадо, шпинат, апельсины, кураги та банани.
  • Зрозуміло, необхідно відмовитися від жирної риби та м’яса, від майонезу, тістечок з кремом, ненатурального морозива, цукерок, тортів, борошняних виробів, ковбасних виробів, копченостей, оброблених напівфабрикатів та снеків. Відмова від шкідливої їжі дозволить виключити тромбоз, утворення амілоїдних бляшок у судинах, що дуже важливо для профілактики не тільки інсульту, а й судинної деменції, паркінсонізму та хвороби Альцгеймера.
  • Допоможуть нормалізувати АТ піші прогулянки — це відмінний і ефективний засіб доступний всім. Прогулянка після їди дозволить стабілізувати показник АТ без будь-яких медикаментів.
  • Не можна забувати про нічний відпочинок, який дуже багато важить для оновлення і перезавантаження всього організму. Невролог радить спати не менше ніж 7 годин на добу. Такий період сну вночі має стати неухильним правилом для тих, хто прагне знизити артеріальний тиск природним чином.

Як без ліків пом’якшується головний біль?

  • Зрозуміло, методи, про які ми згадаємо нижче, не можна вважати гарантовано ефективними, проте вони цілком масово доступні і дозволяють як мінімум зробити ефект плацебо, що теж дуже цінно для пацієнтів, які переживають хронічну мігрень.
  • Дуже часто у жителів нашої країни, в якій понад 1,5 роки триває війна в Україні, виникає сильний стрес, що стає причиною головного болю. Сильні переживання викликають різні реакції, але симптоми завжди є досить негативними. У будь-якій ситуації медики рекомендують не забувати про те, що треба пити воду.
  • Зневоднення не тільки здатне викликати больовий синдром у голові, а й спазм внутрішніх органів, а також ригідність м’язів. Нестача рідини може спричинити дискомфорт та неприємні відчуття, одне з яких — головний біль. Але коли Ви вип’єте воду, ці проблеми часто проходять.
  • Багато медиків також радять звичайний м’ятний відвар, який надає заспокійливу дію на периферичну та центральну нервові системи. М’ята відмінно знімає стрес, емоційну напругу і часто згладжує болючі відчуття неврологічної етіології.
  • Здатний допомогти позбутися головного болю червоний перець. Алкалоїд капсаїцин, що міститься в стручковій рослині, запускає позитивні процеси в органічному метаболізмі, що у результаті усуває головний біль. Також приправа з червоного перцю багата речовинами, які знімають запалення — антиоксиданти мають широкий спектр позитивного впливу на ослаблений організм.

Додамо, що ці рекомендації допоможуть тим українським громадянам, які не просто перебувають у пошуку альтернативних засобів зняття хворобливих синдромів, а й тим, хто прагне змінити спосіб повсякденного життя. Саме такий підхід до свого здоров’я має максимально позитивний ефект: спати не менше 7 годин протягом доби, займатися легкими фізичними вправами, гуляти в приємній компанії на свіжому повітрі, сформувати дієтичний, смачний, поживний раціон і дотримуватися його день у день, намагатися не поринати в потік драматичних новин, читати книги, спілкуватися з друзями, родичами та близькими за духом людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *