депрессия, инсульт, инфаркт, Одесса, Киев, Черкассы, Кривой Рог, реабилитация после инсульта

Віктор Ляшко, голова національного міністерства охорони здоров’я (МОЗ), виступив на форумі медиків, що був присвячений проблемам психічного здоров’я в контексті найважчих соціальних умов, які створює для жителів країни війна в Україні. Форум проводився з ініціативи ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я) та координаційного центру при українському кабінеті міністрів. Міністр заявив, зокрема, що, за даними МОЗ, депресія збільшує ймовірність серцево-судинних загострень на 42%. У своєму виступі Ляшко наголосив на тому, що психічне здоров’я повністю взаємопов’язане з фізичними параметрами стану організму. Саме тому зараз проводяться державні та міжнародні програми з додаткової підготовки українських медиків за напрямами психологія та ментальне здоров’я. Ці заходи мають підготувати тисячі фахівців для надання моральної, емоційної та, по-перше, психологічної підтримки багатостраждальним громадянам України. Всеукраїнська програма ментального здоров’я створюється з метою захистити найвразливіші верстви населення, до яких належать люди з особливими потребами, що досягли поважних років. На сьогодні пенсіонери здебільшого страждають від численних неврологічних порушень, серед яких досить часто трапляється депресивний розлад.

Неврологічні порушення, які провокують інсульт/інфаркт

Зрозуміло, інсульт, інфаркт, ішемічна хвороба серця, серцева недостатність та інші патології серцево-судинної системи не виникають із нізвідки. Досить часто ці захворювання та загострення розвиваються на основі неврологічних відхилень та симптоматики, основні з яких ми перерахуємо нижче.

  • Депресія.
  • Тривога.
  • Фобії.
  • Запаморочення.
  • Безсоння.
  • Розлад поведінки.
  • Анорексія, булімія.

На тлі соціальних та економічних потрясінь, які останніми роками переживає населення України, неважко відзначити, що вищезазначені відхилення зустрічаються тією чи іншою мірою практично у всіх жителів країни. Проте не можна залишати ці тривожні факти без належної уваги. Сучасна наука з усією основою стверджує, що поганий настрій, занепад сил і відсутність здорової мотивації у сучасної людини — це потенційна ознака хвороби, яка може мати найдраматичніші наслідки.

Депресія потребує планомірного лікування

Згідно з результатами останніх досліджень у сфері неврології, депресивний стан потребує ретельного та добре спланованого лікування, яке повною мірою надає Ваш надійний медичний центр «R-Clinic». Обслуговування доступне у будь-якій формі (амбулаторія, повний стаціонар або денний стаціонар) для мешканців регіонів Дніпропетровська область (Кривий Ріг), Черкаська область (Черкаси, село Геронимівка), Київська область (Київ, село Крюківщина), Одеська область (Одеса). Низька ціна відповідає актуальній ситуації в кризовій економіці, адже адміністрація прагне максимально допомогти населенню та зробити кваліфіковані послуги доступними більшості українських сімей. Вартість оздоровчого сервісу, програм реабілітації та ультразвукової діагностики опублікована на відповідній сторінці мережевого ресурсу.

Депресія не виникає на порожньому місці

Підкреслимо, що депресія у людей похилого віку — це зовсім не невинне і тимчасове явище, яке періодично властиве представникам вікової групи 65+. Насправді це захворювання, яке потребує регулярної профілактики, скрупульозної діагностики та з’ясування точного патогенезу. Це негативний стан організму, який цілком логічно найчастіше призводить до серцево-судинних ускладнень. Розвиток патології займає певний період, протягом якого пацієнта охоплюють депривація і фрустрація, обмін речовин уповільнюється, імунітет слабшає, загальний стан стає плачевним. Розвиваючись так паралельно іншим неврологічним порушенням, які характеризує безперервне погіршення кровопостачання органів, депресія призводить до патологічного стану, коли можливий ішемічний інсульт. Планомірна та компетентна терапія депресії виключає гострий тромбоз, раптовий розрив аневризми, крововилив у мозок та апоплексичний удар. Внаслідок продуманої профілактики пом’якшується загострена симптоматика, налагоджується органічний кровообіг, усувається небезпека летального результату.

Депресія відступає під час оздоровчих практик

Центр соціального та реабілітаційного обслуговування «R-Clinic» робить все можливе для того, щоб депресія назавжди відступила. Для цього фахівці клініки застосовують найдієвіші інструменти, які кардинально змінюють спосіб життя підопічних. Це можливість не тільки змінити на краще стан здоров’я, але зробити позитивним саме ставлення до життя.

Що доступне в клініці для оптимізму та покращення самопочуття?

  • Розміщення у чудовій сучасній будівлі, яка обладнана всім необхідним для інвалідів та людей з особливими потребами.
  • Поселення у відмінній палаті з мінімальним сусідством максимум 3-х осіб, які дружелюбно один до одного налаштовані і радіють можливості перебувати в компанії, а не занурюватись на самоті.
  • Послуги доглядальниці включають повний гігієнічний пакет — заміна підгузників, зміна нижньої та постільної білизни, фізична підтримка при відвідуванні душу та туалету, годування з ложечки тих підопічних, хто переніс інсульт, інфаркт, ЧМТ (черепно-мозкова травма) або складну хірургічну операцію.
  • Дієтичне та збалансоване за білками, жирами та вуглеводами харчування 5 разів на день. Можна їсти в трапезній залі, а можна в кімнаті. Догляд за лежачими хворими після операції чи травми передбачає годування з ложечки.
  • Різноманітний масаж, мануальна терапія, фізіотерапія, ЛФК (лікувальна фізкультура) та гімнастика повертають рукам та ногам постраждалих від інсульту, інфаркту та травм здібності, які вони втратили через хворобу.

Окремо відзначимо різноманітне дозвілля та можливість спілкуватися у доброзичливому середовищі. Позитивна атмосфера, яку створює у клініці делікатний та кваліфікований персонал, виключає серед підопічних такі явища, як хронічний стрес, фобії, тривожність та депресія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *