инсульт, причины инсульта, медицинский центр, реабилитация, Одесса, низкая цена

Досвідчені медики з усією підставою стверджують, що ішемічний, кардіоемболічний, субарахноїдальний та геморагічний інсульт може раптово виникнути у будь-якого громадянина чи громадянки. Як свідчить міжнародна статистика ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), розрив аневризми, крововилив у мозок, апоплексичний удар або тромбоз, внаслідок яких відбувається смертельно небезпечний некроз тканин головного мозку, є причиною летального результату № 2 серед жителів планети. На першому місці сумного рейтингу причин смерті серед жителів планети Земля перебуває ішемічна хвороба серця. Дуже часто ці два найвагоміші для людини приводи померти об’єднуються і складають єдиний анамнез серцево-судинної патології. Зрозуміло, ніхто не бажає ні собі, ні ближньому такого підсумку життєдіяльності. Однак зауважимо без зайвої драматизації, що кожному з нас необхідно бачити всю картину об’єктивно, адже інсульт є реальною загрозою — ціна занадто висока, щоб ігнорувати медичний центр, який здатний надати кваліфіковану профілактику, де є амбулаторія та денний стаціонар, що здатні змінити життя пацієнта. на краще і відновити його здоров’я, що похитнулося.

Кому насамперед загрожують інсульт та тяжкі дисфункції організму?

Як ми вже згадали в цій статті, на думку фахівців, серед яких досвідчений невролог центру соціальної допомоги та реабілітації «R-Clinic» (Одеса, Київ, Кривий Ріг, Черкаси), у людини будь-якого віку та статі можуть несподівано проявитися симптоми інсульту. Однак існують певні групи населення, які набагато більше за інших схильні до ризику.

  • Люди з особливими потребами, що досягли поважних років, насамперед наражаються на небезпеку пережити раптовий напад судинного загострення. У людей похилого віку часто хворіють судини, розвивається атеросклероз, який надзвичайно ускладнює кровообіг і, відповідно, насичення органів і цілих органічних систем киснем та іншими поживними елементами.
  • Молоді люди набагато рідше, а середня та престаріла вікові групи набагато частіше страждають на захворювання, які в будь-який момент можуть стати причиною судинної травми. Серед цих захворювань ТІА (транзиторна ішемічна атака), артеріальна гіпертензія та гіпотензія (гіпертонія та гіпотонія), миготлива аритмія, серцева недостатність та цукровий діабет. Всі ці патології викликають коливання артеріального тиску (АТ) або потовщують стінки судин, у зв’язку з чим амілоїдні бляшки ускладнюють струм крові, утворюють тромби і створюють травмонебезпечну ситуацію.
  • Громадяни та громадянки з генетичною схильністю до серцево-судинних патологій, що характеризуються симптомами, серед яких явні ознаки інсульту. Для таких людей дуже важлива діагностика, регулярне обстеження, кардіографія та кардіограма, КТ (комп’ютерна томографія), УЗД (ультразвукове дослідження), МРТ (магнітно-резонансна томографія) та доплерографія, за допомогою яких доступно відстежувати стан серцевого апарату та судин головного мозку.

Спадковість буває важкою, навіть якщо прецеденти відбувалися через покоління назад. Тому таким пацієнтам, які завжди мають бути під наглядом фахівців, надзвичайно показані амбулаторія та денний стаціонар, де лікар їх завжди огляне, а потім в індивідуальному порядку запропонує відновлювальну та підтримуючу програму.

Хронічний стрес та шкідливі звички

Постійний стрес має для жителів країни як мінімум одну серйозну підставу. Вже понад 1,5 року йде війна в Україні, яка серйозно посилила економічну та соціальну кризу. У такій ситуації для тих наших співгромадян, які перебувають у групі ризику, дуже важливо виключити хронічний стрес, а також позбутися шкідливих звичок. Крім цього, дуже допоможе профілактика та реабілітація, які надасть лише надійний медичний центр, що укомплектований досвідченими та кваліфікованими співробітниками — це невролог, масажист, мануальний терапевт, реабілітолог, рефлексотерапевт, ерготерапевт, а також дипломовані медсестри. Спостереження за своїм самопочуттям у «R-Clinic», амбулаторія та денний стаціонар створять профілактичну перешкоду для подальшого розвитку та загострення серцево-судинної патології.

Профілактика інсульту

Перерахуємо декілька найбільш значущих кроків, що спрямовані на протидію патологічним станам, які пригнічують серце та судини пацієнтів.

  • Усі без винятку медики радять контролювати показники ІМТ (індекс маси тіла) та АТ, оскільки вони взаємопов’язані з функціональністю судин. Коливання АТ у той чи інший бік призводять до порушень ритму в роботі серця, травмують судини і є ознаками інсульту, якщо проявляються у вигляді втрати свідомості та рівноваги, запаморочення, дезорієнтації в часі та просторі.
  • ІМТ має пряме відношення до ризиків інсульту, адже цей показник часто ілюструє ожиріння та підвищений холестерин, що надзвичайно гнітюче впливає на кровообіг в органах та органічних системах. Тому необхідно виключити розлади харчової поведінки (булімія, анорексія), тобто уникати переїдання та недоїдання, та стабілізувати вагу тіла відповідно до віку та росту.
  • Правильне харчування у збалансованій пропорції білків, жирів та вуглеводів та відмова від шкідливих звичок — це дуже корисні для здоров’я дії. Завдяки їм стабілізується вага тіла, а серце та судини, які зношені курінням та споживанням спиртних напоїв з етанолом, переживають відродження та реновацію на клітинному рівні. Поліпшується метаболізм, налагоджується обмін речовин, прояснюється мислення.

Окремо наголосимо на важливості фізичних навантажень, які зміцнюють і серцевий апарат, і систему судин пацієнта. Лікувальна фізкультура (ЛФК), різноманітний масаж, вправи на спеціальних стендах та тренажерах зміцнюють не тільки м’язовий каркас, а й посилюють кровопостачання всього організму, а також покращують пам’ять. Завдяки заняттям спортом під наглядом фізіотерапевта, реабілітолога та невролога підопічні повертають здатність до самообслуговування та знову радіють життю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *