багатопрофільна клініка, медичний центр, Одеса, реабілітація після інсульту, відновлення, комфорт

У наш тривожний час, коли повномасштабна війна в Україні ось уже 3 роки поспіль посилює глибоку кризу в соціальній та економічній сферах, для людей похилого віку вкрай необхідні повноцінний відпочинок, кваліфіковане медичне обслуговування та комплексна реабілітація здоров’я. Відновлення особливо важливо після інсульту, хірургічної операції, ЧМТ (черепно-мозкової травми), після інфаркту, перелому шийки стегна та хребта, після ендопротезування та в рамках підтримки самопочуття при діагностуванні невиліковного захворювання (онкологія, рак, судинна деменція, ішемічна хвороба серця, цукровий діабет, тромбоз, артеріальна гіпертензія, серцева недостатність). Для населення регіону Одеська область, яке на сьогодні складається з місцевих мешканців та ВПО (внутрішньо переміщена особа), поспішаємо повідомити, що багатопрофільна клініка в Одесі — це комфорт, масаж та цілодобовий догляд. Стаціонарний комплекс справді дозволяє впоратися з патологіями та наслідками загострень, а низька ціна послуг залучає все більше пацієнтів до того, щоб недорого скористатися допомогою справжніх професіоналів, які практикують у «R-Clinic».

Що надасть багатопрофільна клініка щодо відновлення після травм і операцій?

Багатопрофільна клініка надає комплексний підхід до реабілітації пацієнтів після загострень, травм та операцій. Ось основні оздоровчі послуги та відновлювальні методи, які «R-Clinic» охоче пропонує своїм клієнтам пенсійного та середнього віку:

Медичний огляд, обов’язково індивідуальний план реабілітації

  • Діагностика: комплексний медичний огляд базується на даних, які включають аналізи біологічних матеріалів, показники УЗД, МРТ, КТ та інших способів діагностики для визначення актуального стану пацієнта.
  • Епікриз, вивчення клінічної карти: невролог, реабілітолог, мануальний терапевт, фізіотерапевт, сімейний лікар та масажист вивчають історію хвороби кожного підопічного. Таким чином лікарі стають обізнані про реальну картину того стану, в якому зараз перебуває пацієнт.
  • Індивідуальний план лікування: здійснюється розробка персонального плану реабілітації, який скрупульозно враховує специфічні потреби та медичну історію пацієнта. Це обов’язкова умова для успішного старту кожного оздоровчого або підтримуючого комплексу, який формується медиками виключно індивідуально.

Фізіотерапія

  • Регулярні заняття на реновацію функцій: реабілітаційні програми вправ спрямовані на відновлення витривалості, м’язової сили та рухових можливостей.
  • Електроімпульсна терапія: використання електричних імпульсів для стимуляції м’язів, прискорення регенерації тканин та покращення кровообігу.
  • Тепло- та холодотерапія: перевірене на практиці застосування тепла та холоду для зменшення болю та запалення.

Лікувальний масаж

  • Мануальна терапія: масаж і мануальні маніпуляції, які насамперед спрямовані на зняття м’язової напруги, покращення рухливості суглобів та полегшення больового синдрому.
  • Спортивний масаж: спеціальні техніки масажу для відновлення після спортивних травм та покращення фізичної форми.

Окупаційна терапія

  • Відновлення повсякденних навичок: професійна допомога у відновленні та покращенні навичок, які необхідні для самостійного життя та незалежних елементарних дій, таких як одягання, умивання, придбання продуктів у магазині, приготування їжі та гігієнічні моменти.
  • Адаптація до домашніх умов: рекомендації щодо модифікації будинку для підвищення безпеки та комфорту пацієнта.

Реабілітація після інсульту та травм

  • Нейрореабілітація: програми для відновлення функцій мозку та рухових навичок після інсульту чи черепно-мозкової травми.
  • Когнітивна реабілітація: вправи та тренування, спрямовані на покращення пам’яті, кмітливості, уваги та інших когнітивних функцій.

Психологічна підтримка

  • Консультації сімейного лікаря: психологічна допомога, яка необхідна для адаптації до емоційних та психологічних труднощів, що неминуче виникають після тяжких захворювань, загострень та травм.
  • Когнітивні групові заняття: колективні поведінкові сесії, в ході яких пацієнти охоче діляться своїм життєвим досвідом та отримують позитивну реакцію від інших учасників, що зараз перебуває чи колись перебували у схожій ситуації.

Логопедія

  • Мовні вправи: терапія для відновлення слуху, мовлення та ковтальних функцій після інсульту чи тяжкої травми.
  • Комунікаційні навички: регулярне тренування навичок спілкування для покращення соціальної взаємодії.
  • Разом із відновленням слуху, мовлення, пам’яті та організованого мислення реалізується соціальна адаптація, коли пацієнт повертається у суспільство на правах повноцінної особистості.

Дієтологічне супроводження

  • План харчування: медичний центр в Одесі (Одеська область) здійснює розробку індивідуальних планів харчування для покращення загального стану здоров’я та прискорення процесу відновлення.
  • Дієтичні рекомендації: це не тільки поради щодо вибору продуктів та режиму харчування, які повністю відповідають медичним потребам пацієнта. При розміщенні на стаціонарі в «R-Clinic» доступне харчування 5 разів на день, яке включає меню зі смачних та корисних страв з великою кількістю дієтичного білка (легкі сорти риби, м’яса та птиці), овочів та фруктів.
  • Окремо додамо, що послуги доглядальниці припускають годування підопічного з ложечки у тих випадках, коли потрібна цілодобова та всебічна опіка. Зазвичай такий сервіс передбачає догляд за хворими після операції, а також для тих, хто переніс інсульт, інфаркт або страждає на невиліковну патологію (хоспіс, паліативна допомога).

Багатопрофільна клініка надає широкий спектр послуг, які сфокусовані та спрямовані на відновлення здоров’я та якості життя пацієнтів після різноманітних медичних проблем, захворювань та травм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *