болезнь Альцгеймера, Одесса, Одесская область, деменция, амбулатория, электрофорез, мануальная терапия, массаж

Людське недоумство досить різноманітне у своїх проявах, але переважно (за винятком спадкових патологій та розумової відсталості у розвитку) спостерігається у літніх людей та громадян середньої вікової категорії. В рамках вивчення патогенезу деменції виявилося, що основними причинами патологічно ослабленого мислення серед дорослого населення всієї земної кулі є похилий вік та зловживання напоями, які містять етиловий спирт (етанол). Так звана стареча деменція та «алкогольний Альцгеймер» представляють своїх носіїв якимсь ядром тих 55 мільйонів пацієнтів, які, згідно із загальносвітовою статистикою ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), нині страждають від судинного захворювання головного мозку. У такій ситуації стає актуальним цілком резонне питання — чим алкогольна хвороба Альцгеймера відрізняється від старечої деменції? Для початку надамо Вашій увазі дані, отримані в результаті незалежних досліджень, що провели західні вчені в рамках вивчення проблематики катастрофічного збільшення випадків недоумства серед жителів планети. Цього разу йдеться про зловживання алкоголем, який чинить вкрай згубну дію на весь організм людини, яка п’є, і в першу чергу про той негатив, що негативно позначається на функціональності головного мозку і безпосередньо виключає здатність чітко мислити в цілому.

Благодійна організація Alzheimer’s Society: алкоголь викликає хворобу Альцгеймера вже після 40 років

На думку ініціаторів незалежного дослідження, алкогольне недоумство вражає питущих людей вже після 40-50 років. Нагадаємо, що «традиційна» хвороба Альцгеймера суттєво послаблює судини головного мозку літньої людини лише після 65 років.

Основною відмінністю від «вікового Альцгеймера» є для пацієнта, що п’є алкоголь, можливість зупинити прогресування патології.

Так як захворювання спровоковане вживанням етанолу, то коли людина припиняє пити етиловий спирт, деменція зупиняється у своєму негативному розвитку, і з’являється шанс відновити розумові здібності цілком чи хоча б частково.

Симптоми хвороби Альцгеймера, що провокує споживання алкогольних напоїв

  • Проблеми зі здоров’ям виявляються насамперед тоді, коли стає недоступною зосередженість. Такий розлад мозкової діяльності незабаром позначається на проблемах із плануванням та організацією будь-яких процесів та подій, які мають відношення як до ділового, так і до повсякденного життя. Вирішення математичних та побутових завдань стає непосильним. Так, те, що нещодавно було зрозумілим, тепер стало недосяжним.
  • Наступний аспект деградації розумових процесів — нездатність приймати життєво важливі рішення, ставити перед собою поточні та довгострокові цілі. Алкоголізм перешкоджає логічним міркуванням, а можливість точно висловити думку поступово вислизає від індивіда.
  • Виникає гострий дефіцит мотивації для здійснення елементарних дій, які відносяться до адекватної гігієни, зовнішнього вигляду та нормального харчування — хворий хаотично і в недостатньому для організму обсязі споживає їжу та питво.
  • Думки та почуття оточуючих людей поступово стають малозрозумілими та абсолютно незначними. Байдужість питущої людини до всього і всіх викликає реакцію соціуму у відповідь — таких індивідуумів часто називають «сухарями» і бездушними.
  • Крім цього, здебільшого проявляється емоційна нестабільність. Байдужа поведінка — це ще, як кажуть, півбіди. П’ющий і недоумкуватий громадянин нерідко стає надзвичайно дратівливим, часто вплутується в скандали і навіть у бійки.
  • Пам’ять функціонує дедалі гірше. Нова інформація перестає сприйматися як належне, подробиці недавньої розмови не запам’ятовуються. Згадати будь-які факти довгострокової властивості з низки минулих подій чи явищ неможливо.
  • У рамках зловживання напоями з етанолом неодмінно утворюється апатія, незадоволеність і депресія. Депресивний стан здатний заглибитися настільки, що викликає саморуйнівні та суїцидальні тенденції.

Алкоголь — це токсин, який руйнує людський мозок

Нервові клітини мозку руйнуються під згубним впливом алкогольних напоїв, оскільки зловживання ними призводить до помітного скорочення мозкових тканин. Кількість клітин, які можуть бути носіями інформації, різко зменшується. Мозок перестає виконувати найнеобхідніші завдання. Поряд із цими факторами зловживання спиртним порушує стінки кровоносних судин та здатність їх транспортувати кров до органів. Етиловий спирт провокує зростання АТ (артеріальний тиск), що у свою чергу призводить до хронічної гіпертензії, до дефіциту кисню в сегментах мозку п’яниці і в результаті здатне викликати інсульт. Деменція розвивається на тлі нестачі вітаміну В1 (тіамін), що забезпечує у складі інших необхідних елементів когнітивну діяльність людини.

Що робити, якщо встановлено діагноз хвороба Альцгеймера?

Необхідно звернутися у надійний медичний центр. У регіоні Одеська область це «R-Clinic» (Одеса), в якій невролог поставить необхідні питання, проведе особистий огляд, направить на обстеження та аналізи. В закладі успішно функціонує амбулаторія, в якій доступна інфузійна терапія (укол, крапельниця), послуги доглядальниці, чергова медсестра, кваліфікована консультація терапевта, кінезіотейпування, паравертебральна блокада, кінезітерапія на дошці Євмінова, магнітотерапія та лікарський електрофорез.

  • В результаті діагностики, яка включає КТ (комп’ютерна томографія) та МРТ (магнітно-резонансна томографія), ЕКГ (електрокардіографія), буде складено анамнез патології та відповідне лікування, відновлення та реабілітація.
  • Реабілітаційна програма включає медикаментозне усунення симптомів (ліків від деменції на сьогодні не існує!), загальне оздоровлення, дієтичний раціон, лікувальний масаж. Дуже сприятливі мануальна терапія, фізіотерапія та вправи на спеціальних тренажерах, завдяки яким відновлюється дрібна моторика та функціональність опорно-рухового апарату.

Підкреслимо, що алкогольний Альцгеймер можна зупинити і повернути здібності мозку адекватно мислити виключно завдяки тому, що пацієнти — це не люди з особливими потребами, які досягли поважних років і відносяться до вікової категорії 65+. Громадяни середнього віку, у яких стійкі підозри на хворобу Альцгеймера та недоумство, повинні категорично виключити алкоголь та куріння. Таким чином, судинна деменція відступить, а судини поступово оздоровляться і мозковий кровообіг відновить свою нормальну діяльність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *