Відновлення після інсульту в «R-Clinic» — пацієнтам повертається стійка ходьба

відновлення ходьби, реабілітація рухових функцій, інсульт, Одеса, Одеська область

Чому інсульт порушує здатність нормально ходити у хворого?

Апоплексичний удар, крововилив у мозок, розрив аневризми або закупорювання судини тромбом здатні порушити можливість нормально ходити через пошкодження сегмента головного мозку, що безпосередньо несе відповідальність за імпульси до старту, за контроль балансування, рівноваги та координацію рухів. Залежно від того, яка частина мозку пошкоджена і в якому обсязі, виникають такі порушення, що негативно впливають на ходьбу постраждалої людини:

  • Парез і параліч: пошкодження мозку часто призводить до послаблення або повної втрати контролю над м’язами, що ускладнює або унеможливлює нормальну ходьбу.
  • Спастичність м’язів: після інсульту деякі м’язи поступово атрофуються або стають надто напруженими та спастичними, що заважає нормальній координації рухів під час ходьби.
  • Координаційні порушення: пошкодження мозку негативно впливає на координацію рухів, включаючи ходьбу, що призводить до нестійкості та втрати рівноваги.
  • Сенсорні порушення: інсульт впливає на чутливість ніг, знижує її, що ускладнює відчуття поверхні та утримання рівноваги при ходьбі.
  • Порушення зору: у деяких кейсах інсульт впливає на зорові функції, що також негативно відбивається на орієнтуванні пацієнта у просторі та утриманні ним рівноваги.
  • Проблеми з просторовим сприйняттям: ушкодження мозку викликає проблеми зі сприйняттям простору, що призводить до труднощів при орієнтації під час руху.
  • Психологічні та когнітивні порушення: інсульт найчастіше пригнічує психологічний стан та суттєво знижує когнітивні функції, що також негативно впливає на здатність людини ходити.

Реабілітація після інсульту, включаючи фізичну терапію, логопедію, ерготерапію та інші методи, допомагає повернути пацієнтові здатність ходити та відновити нормальні рухові функції.

Що пропонує медичний центр «R-Clinic» для відновлення опорних і рухових функцій після інсульту?

Багатопрофільна клініка, яка успішно практикує в регіоні Одеська область та місто Одеса, пропонує широкий спектр послуг та програм для відновлення опорних та рухових функцій після інсульту. Нижче наведено основні заходи, які традиційно включаються до ефективної програми відновлення:

  • Фізична терапія: спеціально розроблені вправи на унікальних тренажерах та процедури, спрямовані на відновлення сили, гнучкості, координації та рівноваги. Індивідуальний комплекс занять зазвичай включає вправи для зміцнення м’язів, розтяжку, планомірні заняття, що розраховані на стабільний баланс і впевнену ходьбу пацієнта.
  • Електростимуляція м’язів: фізіотерапія, застосування електричних імпульсів для стимуляції м’язів, які забезпечують відновлення м’язової сили та повертають постраждалому після інсульту контроль над м’язами.
  • ЛФК (лікувальна фізкультура) з гантелями: планомірні заняття з помірними навантаженнями, використання гантелі та інших пристроїв для зміцнення м’язів, для комплексного відновлення рухових функцій.
  • Гідротерапія: вправи у воді для покращення рухових функцій, зміцнення м’язів та покращення координації. Зазначимо, що йдеться про партнерські установи, які спеціалістам клініки надають для занять басейн або спеціальні ванні з технологічними пристроями для масажу та фізіотерапії. Опція доступна виключно за попередньою домовленістю та не входить до стандартного пакета послуги реабілітація ходьби після інсульту.
  • Лікувальний масаж: професійний масаж для покращення кровообігу, зняття напруги та зміцнення м’язів. Підкреслимо, що масажист та мануальний терапевт застосовують різноманітний масаж для прискорення реновації та посилення регенерації м’язових тканин, які постраждали через наслідки судинної травми головного мозку.
  • Уроки ходьби: індивідуальні заняття з фізіотерапевтом для відновлення навичок ходьби та підвищення впевненості у собі.
  • Ортези та підтримуючі пристрої: використання спеціальних ортезів, підтримуючих пристроїв та медичних девайсів, що призначені для допомоги у русі та покращення опори.
  • Психологічна підтримка: всебічна допомога пацієнтові в управлінні стресом, який пов’язаний з емоційними та психологічними труднощами, що виникають після інсульту та у процесі відновлення.
  • Навчання навичкам повсякденного життя: уроки та тренінги для розвитку умінь, які життєво необхідні для самостійної повсякденності та повноцінного спілкування з сусідами, родичами, друзями та персоналом.
  • Винятково персональний підхід: ретельна розробка індивідуальної програми відновлення, де детально враховуються особливості та потреби кожного пацієнта.

Ці заходи є частиною комплексної програми реабілітація навичок ходьби після інсульту, яка спрямована на відновлення опорних та рухових функцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *