война в Украине, реабилитация после инсульта, отключения света, Одесса, инсульт, инфаркт, уход за пожилыми

Усі нещастя, які принесла мирному населенню країни війна в Україні, звичайно не обмежуються безпосередньою небезпекою для життя мешканців великих та невеликих населених пунктів. Справді, безпілотники, крилаті та балістичні ракети, які часто спрямовані на житлові будинки, із жахливою регулярністю атакують життєво важливі об’єкти інфраструктури. Ці руйнівні, деструктивні явища не лише дестабілізували подачу електроенергії сервісним, комерційним, промисловим підприємствам та до житлових будинків, а й створили відчутні перешкоди в енергозабезпеченні тих установ, які діють у сфері охорони здоров’я. Запевняємо всіх громадян, які потребують професійної допомоги медиків, що реабілітація після інсульту (Одеса) є цілком доступною в таких складних умовах, як нестабільний графік відключення світла — медичний центр соціальної допомоги «R-Clinic» працює безперебійно.

Чому клініка відновлення безперервно продовжує свою діяльність?

Електротехнічні агрегати прийшли на допомогу медикам і пацієнтам. Послуги доглядальниці, лікувальний масаж та спеціальні вправи для відновлення опорно-рухових функцій ослаблених недугою організмів доступні, як і раніше. Що використовують у клініці?

  • Потужний генератор.
  • Стаціонарні ліхтарі.
  • Енергозберігаючі джерела світла.

Всі разом ці незамінні девайси створюють умови для оздоровчих маніпуляцій, які проходять за розкладом. Будівля клініки електрифікована і постійно перебуває у функціональному режимі. Патронажний сервіс надається 24/7 без вихідних та свят для тих, хто вступив на стаціонар. Також доступні денний стаціонар та амбулаторія.

Чому така важлива надійна реабілітація після інсульту?

  • Згідно з невтішними прогнозами, які надали експерти ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров’я), у недалекій перспективі близько 22% населення країни так чи інакше постраждають через військові дії.
  • Українці щодня одержують емоційні, неврологічні та психосоматичні травми, які здатні призвести до загострення патологій серцево-судинної системи та ЦНС (центральна нервова система).
  • Повномасштабна війна в Україні триває вже майже 12 місяців — тисячі людей похилого віку перемістилися в інші регіони держави, але для багатьох із них потрібен кваліфікований догляд за літніми, який не завжди їм доступний.
  • За статистикою, серед українських людей похилого віку почастішали такі критичні загострення, як інсульт, ТІА (транзиторна ішемічна атака), інфаркт, апоплексичний удар, крововилив у мозок.
  • У тому випадку, коли в результаті геморагічного або субарахноїдального інсульту вдається уникнути летального результату та стабілізувати стан пацієнта, йому однозначно знадобиться тривале (від трьох місяців до півроку) кваліфіковане лікування та подальше відновлення органічних функцій.

Ішемічна хвороба серця, інфаркт чи інші форми критичного стану судинного та серцевого апарату потребують не тільки профілактики. Після нападу, як правило, спостерігаються серйозні дисфункції (запаморочення, втрати свідомості та пам’яті, оніміння рук і ніг, нездатність говорити та розуміти мову оточуючих), усунути які здатна лише чітко спланована та реалізована реабілітаційна програма.

Що робить досвідчений невролог для повернення пацієнта до нормальної життєдіяльності?

  • Насамперед фахівець вивчає анамнез. Чітке розуміння клінічної картини дозволяє кожному індивідуального кейсу найефективніше підібрати відновлювальні заходи.
  • У тій ситуації, коли для точного бачення стану хворої людини потрібна додаткова діагностика, виконується КТ (комп’ютерна томографія), МРТ (магнітно-резонансна томографія), УЗД (ультразвукове дослідження) або доплерографія. Пацієнтам також часто потрібні ЕКГ (електрокардіограма) та рентген.
  • Лікар призначає різноманітний масаж, який повертає тканинам та м’язам здатність адекватно реагувати на нервові імпульси, відновлює роботу кістково-м’язового апарату у злагодженому альянсі із сигналами головного мозку. Професійний масажист та мануальний терапевт впливає на органи, зв’язки та суглоби таким чином, що посилюється регенерація всього організму, який поступово повертається до нормальної роботи.
  • Реабілітолог займається з кожним підопічним персонально. У клініці використовується широкий діапазон спеціальних тренажерів та стендів, завдяки яким у пацієнта зміцнюється кістково-м’язовий каркас, відновлюється дрібна моторика, стабілізується передача нервових імпульсів пальцям, кистям рук, посилюється кровообіг у колінних та тазостегнових суглобах, у стопах та підошвах.
  • Вертебролог успішно застосовує вертебральний гідравлічний вертикалізатор та вправи на інших апаратах для досягнення терапевтичного ефекту після травм хребта, дисфункцій опорно-рухової системи, що виникли в результаті інсульту, інфаркту, ЧМТ (черепно-мозкова травма), хірургічного лікування внутрішніх органів, перелому шийки стегна і кульшового суглоба.

Центр реабілітації R-Clinic відкритий для пацієнтів будь-якого віку

Реалії життя в Україні такі, що неврологічні порушення різного ступеня стають, на жаль, дуже поширеним явищем серед усіх вікових категорій населення. Люди з особливими потребами, які досягли поважних років, насамперед вимагають особливого до себе відношення, яке полягає у планомірній медикаментозній терапії, у патронажній опіці, у різноманітному, лікувальному та дієтичному харчуванні, у профілактиці та усуненні психоемоційних та соматичних розладів. Депресія, безсоння, неврози, психози, різні невралгії, дисциркуляторна енцефалопатія та багато інших порушень вимагають найпильнішої до себе уваги з боку фахівця. Центр надання соціальної допомоги готовий до надання цілодобового обслуговування пацієнтів. Результат завжди позитивний — персонал має не лише професійну кваліфікацію (практичні навички та теоретичну підготовку), а й високі людські якості: привітність, турботливість і дружелюбність щодо кожного гостя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *